| DIABET |
|
| ALIMENTE RECOMANDATE |
| grau, orz, porumb, mei, supa de fasole, legume fierte cu condimente carminative, mazare dulce, naut, supa de pui, oua, lapte, toate fructele, fructe uscate, ceai, cafea fara zahar. |
| ALIMENTE NERECOMANDATE |
| zahar, cartofi, sfecla, tuberculi, porc, peste, bivol, orez, ovaz, grasimi animale, iaurt, inghetata, melasa, dulciuri, alimente grase sau preparate cu grasime, ceapa, ciuperci. |
| OBSERVATII |
- 4 mese/zi in cantitati mici - se bea ceai din amestec: teci de fasole, frunze dafin, salvie, coada calului, galbenele, pufulita cu flori mici, cimbrisor. Se fierbe o lingurita de amestec la o cana cu apa timp de 3 minute. Se strecoara, se consuma zilnic 3 cani, cate una inaintea fiecarei mese principale cu 1/2 ora(ceai cald). |
|