|
REUMATISM |
|
Varianta de tiparire |
|
ALIMENTE RECOMANDATE |
orez, grau, porumb, mei, ovaz, orz, lapte, legume verzi fierte cu condimente, supa de fasole, ceai cu ghimbir, cafea si alte bauturi fierbinti. |
|
ALIMENTE NERECOMANDATE |
mancaruri grase, unt, iaurt, smantana, branza, fructe, carne, bauturi alcoolice, dovleac, nap, cartofi, ciuperci, otet, alimente fripte si prajite, ulei, nuci, arahide, nuca de cocos, mancaruri grele. |
INDICATII PENTRU REGIM |
Intre 18.00 si a doua zi ora 11.00, nu se mananca nimic; deci ultima masa este la 18.00 si pana a doua zi, se pot consuma doar lichide. Dimineata la trezire se face terapia cu ulei de floarea soarelui (vezi pag. 85), apoi la ora 10.00 se spala 4 linguri de orez integral si se pun la inmuiat timp de o ora. La ora 11.00 este prima masa, cand se inghit cele 4 linguri de orez inmuiat. La ora 13.00 se poate lua a doua masa alcatuita numai din alimentele recomandate. Exemplu de masa de pranz si seara; variante: - supa de legume sau supa de fasole boabe(fara rosii, fara bulion; doar cu putina sare de mare). - 1/2 litru lapte crud de capra indoit cu ceai de salvie. - legume (morcovi, telina patrunjel, pastarnac, varza, praz, broccoli, conopida) fierte cu ghimbir, la care se adauga patrunjel verde tocat, andive, putina zeama de lamaie, sare marina, o lingura de ulei de masline presat la rece. - terci de grau incoltit cu o lingurita de miere si o banana. - se pot bea sucuri de morcovi, patrunjel, sfecla rosie, varza. - boabe de porumb fierte cu putina sare de mare. - doua galbenusuri de ou/saptamana(crude sau fierte tari). - orez fiert cu legume. - arpacas fiert cu legume. Se pot bea ceaiuri depurative, recomandandu-se in mod special: coada calului, urzica, salvie, papadie si galbenele.
|
|